10 ting du skal vide om at købe ejendomme på tvangsauktion

Tvangsauktioner kan være en fordelagtig måde at købe fast ejendom til en nedsat pris. Der er dog nogle ting, som du bør være opmærksom på, før du byder på en tvangsauktion. Det kan nemlig også være en risikabel og kompleks proces. Vi har samlet 10 ting, som du skal vide, hvis du overvejer at købe en ejendom på tvangsauktion.

1. Forstå processen

Det er først og fremmest vigtigt, at du forstår processen med køb af ejendom på tvangsauktion. Denne proces adskiller sig nemlig fra traditionel bolighandel.

Ved en tvangsauktion er der ingen tilstandsrapport af ejendommen. Den købes som beset. Derfor kan der heller ikke tegnes en ejerskifteforsikring. Det kan derfor være en rigtig god idé at udnytte muligheden for at besigtige ejendommen, men vær opmærksom på, at det typisk kun er et kort tidsrum, der er sat af til det.

2. Find tvangsauktioner

For at købe en ejendom på tvangsauktion, skal du naturligvis også undersøge, hvilke tvangsauktioner, der er. Der findes forskellige lister over tvangsauktioner online, fx på tvangsauktioner.dk eller itvang.dk.

Her kan du også finde yderligere oplysninger om ejendommene.

3. Research

Når du har fundet en tvangsauktion, som du er interesseret i, så er det en god idé at researche ejendommen. Undersøg om du kan finde oplysninger om boligens stand og eventuelle gældsposter.

En del af din research bør også være at besøge ejendommen under besigtigelsesperioden, som det også kort stod beskrevet i punkt 1.

4. Fastlæg dit budget

Det er let at blive grebet af stemningen til en auktion, særligt hvis du har udset dig en helt bestemt ejendom. Jo flere, der byder på ejendommen, jo dyrere bliver den også. Husk at det ikke kun er budprisen, der skal betales – der skal også tillægges nogle auktionsomkostninger, som kan variere fra auktion til auktion.

5. Finansiering af købet

Når du vinder en tvangsauktion, har du en given tidsperiode til at få finansieringen på plads. Har du ikke finansieringen på plads inden for de angivne tidsfrister, risikerer du, at du skal betale omkostningerne for en ny tvangsauktion.

Der er flere forskellige muligheder for at få finansieret købet. Det kan eksempelvis være gennem et bank- eller realkreditlån. En anden type lån til køb af ejendom på tvangsauktion kan være et pantebrevslån.

6. Få advokatbistand

Det kan være en god investering at rådføre dig med en advokat, der har erfaring med ejendomskøb på tvangsauktion. En advokat vil sørge for, at rådgive dig om de forskellige juridiske aspekter, og så vil advokaten også sørge for at dine interesser er beskyttet.

7. Byd på auktionen

Når du har gjort dit forarbejde, skal du naturligvis også deltage i auktionen og byde på ejendommen. Husk at dit bud er bindende. Det betyder, at hvis du vinder auktionen, skal du kunne stille sikkerhed med det samme.

8. Husk også auktionsomkostningerne

Som skrevet i punkt 4 skal du huske, at der også kommer andre omkostninger end budprisen. Derfor er det vigtigt, at du holder dig til dit budget – og at du tager højde for auktionsafgiften samt tinglysningsafgiften.

9. Overførsel af gæld

Normalt vil du ikke overtage den tidligere ejers gæld, når du køber en ejendom på tvangsauktion. Der kan dog være mulighed for at overtage lånene, hvis det er fordelagtigt for dig.

10. Få professionel rådgivning og bistand

Hvis du ikke har erfaring med at købe ejendomme på tvangsauktioner, kan det være en god idé at investere i professionel bistand. Det gælder både i advokathjælp, som beskrevet i punkt 6, men det kan også være bistand fra en byggesagkyndig eller finansiel rådgivning i forbindelse med finansiering af købet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *