Drømmer du om at blive folketingskandidat?

Det kan være at du mener, at du er den helt rigtige til at ende i folketinget. Måske er der noget ved samfundet, som du mener at du kan være med til at ændre på eller gøre bedre, måske er du god til at forhandle og debattere, og måske er din interesse for politik kæmpestor. Måske ville du endda mene at du passer godt til alle tre, og i så fald er det bare om at komme i gang med din drøm!

Dette skal der til for at blive folketingskandidat

Du skal for det første være fyldt 18 år. Er du ikke det, har du ikke stemmeret, og det betyder derfor at du er umyndiggjort. Derudover skal du kende det parti som du stiller op for, ud og ind. Der er også nogle der stiller op som løsgængere, og det vil altså sige, at man ikke stiller op for noget bestemt parti. Det er dog meget sjældent at man rent faktisk når ind og sidde i den varme stol på denne måde, da det typisk kræver at man har et kendt ansigt. Det skyldtes at man helst skal have en følelse af at man kender dig og hvad du står for, på en eller anden måde, så stiller du op som løsgænger føler de ikke, at de kan placere dig i den korrekte ”gruppe”. Størstedelen af alle kandidater bliver derudover opstillingsberettiget for et parti, og det sker ved at partiet indstiller én. Det vil altså sige at du, inden da, skal have gjort dig fortjent til det, via et godt stykke arbejde for selve partiet. De skal have fået øjnene op for dig. Ønsker du at vide mere om, hvordan du bliver folketingskandidat, så klik her.

Godt at læse op på inden

Selvom du måske allerede har et parti, som du gerne vil stille op for, så kan det være en god idé at du sætter dig ordentligt ind i de andre partier, ligesom du vil gøre, hvis du ikke ved hvilket parti som du vil stille op for endnu. En bred viden er bedre end en indskrænket tunnel-viden, og hvem ved, måske bliver du overrasket! Læs op på de andre partier og lær deres mærkesager at kende. Du kan læse mere om de andre partier her.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *