Find det relevante studiejob til netop dit studie, der supplerer din SU

Det kan være vigtigt for din fremtidige karriere at finde et studierelevant studiejob, mens du studerer. Ikke nok med, at du tjener penge til at hjælpe din begrænsede økonomi, når du er på SU, får du altså også meget brugbar erfaring, som vil gavne dig ved dine fremtidige jobsøgninger. Der gør sig selvfølgelig særligt gældende, hvis det er et relevant studiejob til netop dit studie.

Det kan være svært og en smule uoverskueligt at gå i gang med at finde et relevant studiejob, men det kan betale sig at gøre sig umage i jobsøgningsprocessen. Det gælder nemlig om at finde et studiejob, der interesserer dig, og er inden for det fagområde, du ser dig selv arbejde med, når du har endt din uddannelse. Find det rigtige studiejob og tjen penge imens du får erfaring, men hvordan? Vi giver dig nedenfor et par tips til, hvordan du finder det helt rigtige studiejob for dig.

 

Forberedelse er afgørende

Der findes flere forskellige måder, hvorpå du kan søge efter et studiejob, men inden du giver dig i kast med at sende ansøgningerne ud, skal du have forberedt dig godt og grundigt. Du skal have opbygget et overskueligt og professionelt CV. Et velformuleret og attraktivt CV er noget, som man kan få hjælp og vejledning til, hvis du for eksempel er medlem af en fagforening.

Du skal naturligvis skrive en overbevisende ansøgning. En overbevisende ansøgning er en, der først og fremmest fanger din mulige arbejdsgivers opmærksomhed. Desuden er det vigtigt, at du er opmærksom på at komme ind på tematikker, der nævnes i jobopslaget. Så tag et godt kig på jobopslaget, inden du går i gang med at skrive. Det kan derudover også være en god idé at undersøge arbejdspladsens hjemmeside, så du kan vurdere, hvilken type arbejdsplads du er ved at sende en ansøgning til. Dernæst skal du bevise, at du har kompetencer inden for det specifikke felt, men det kan være svært, hvis det er dit første studiejob. Her vil vi anbefale dig at være kreativ, og se på, hvad du har lært af de ungdomsjob, du måske har haft, og hvad disse kan bidrage med.

Gør brug af dit netværk

En af de mest effektive metoder, hvorpå studerende i dag finder relevante studiejobs er ved at gøre brug af deres netværk. Hvis man har sørget for at tale med forskellige personer på sin uddannelse – studerende, vejledere, undervisere osv., kan man måske være heldig og komme til at snakke med den person, der kan give dig et godt ord med på vejen. At være i kontakt med sit professionelle netværk, er noget, som kan være meget nyttigt. Men det er naturligvis også en god idé at tale med personer i dit sociale netværk uden for studiet. Her kan der også gemme sig gode jobmuligheder. Vær derfor åben overfor alle de muligheder, der måtte byde sig i jobsøgningsprocessen.

Vi håber, at du har fået inspiration til, hvordan du kan give dig i kast med jobsøgningsprocessen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *