Forældrekøb

Fordele og ulemper

Der kan være utrolig mange ting man skal være opmærksom på ved et forældre køb og dermed kan rådgivning altid være en god løsning i et forældrekøb.

For det første er det en kæmpe hjælp og støtte for dit barn at du ejer og udlejer en lejlighed til dem. Både økonomisk og praktisk. Specielt hvis man tager et kig på nutidens boligmarked. Boligpriserne er ekstrem høje, og forsætter med at stige.

Dette er til dels pga. ejendomsinvesterings virksomheder, som nærmeste ejer og malker markedet med deres store nybygget ejendomsboliger med høje udlejningspriser, midt i centrum af mange af de danske storbyer.

Nedenfor har vi listet et par fordele:

  • Du eller dit barn skal ikke betale ejendomsværdiskat, da det er en udlejningsejendom. Dette i sig selv er en stor besparelse og derved en fordel.
  • Når dit barn flytter ud, burde dit økonomiske råderum stige. Dette kan investeres i at dække nogle af udgifterne til forældrekøbet.
  • Dit barn kan modtage boligstøtte, da det er en udlejning.
  • Du kan sælge ejerlejligheden til dit barn i fremtiden til en pris ækvivalent med den offentlige ejendomsvurdering på handelstidspunktet minus 15%. Du kan derved sælge din ejerlejlighed tildeles billigere til dit barn.

Nu til ulemperne:

  • Hvis du efterfølgende vælger at sælge din lejlighed med fortjeneste, er den skattepligtig, hvis du ikke selv har boet i lejligheden.
  • Boligpriserne stiger og falder hele tiden. Derfor skal man være forberedte på at sælge med en tab, hvis markedet ikke går i medvind med jeres salgssituation.

Familieoverdragelse

Som nævnt i fordelene, kan man sælge sin bolig til sit barn 15% under den seneste offentlige ejendomsvurdering. Hvis salget er mere end 15% under den offentlige ejendomsvurdering vil det udløse en beskatningen for barnet, da det vil være anset som en gave fra forældrene. Denne beskatning vil bestå af differencen mellem de 15 % under den offentlige ejendomsvurdering og beløbet forældrene har solgt boligen til.

 

Husleje

Ved forældrekøb er en af de største fordele for barnet, en billig og fair husleje. Det er hertil også en fordel for begge parter (forældre og barn), at huslejen er lav, da forældrene bliver beskattet af indtægter og barnet ofte har en begrænset økonomi.

Dog er det vigtigt at man ikke sætter den for lavt. Ellers er der en risiko for en beskatning af differencen mellem den fastsatte husleje og det den burde ligge på, efter markedet.

1 comment

  1. I?¦ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this web site. Studying this information So i?¦m satisfied to express that I’ve an incredibly good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I most surely will make sure to don?¦t fail to remember this website and provides it a look regularly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.