Hvad er varme? Videnskaben om temperatur og energi

Varme er energi i bevægelse. Det er strømmen af partikler, der udgør stoffet. Når varme påføres en genstand, bevæger energien partiklerne hurtigere. Genstanden bliver derefter varmere. Det er den energi, der bevæger sig, der udgør varme. Når en genstand bliver varm og en anden afkøles, kalder vi dette en overførsel af varme mellem dem. Varmeenergi kaldes også termisk energi. Temperaturen på et objekt er direkte relateret til dens partiklers gennemsnitlige hastighed. Temperaturen måles i grader Kelvin (°K), grader Celsius (°C) eller grader Fahrenheit (°F). Den skala, der oftest bruges i naturvidenskabelige laboratorier, er °K, fordi den begynder ved det absolutte nul. Absolut nul er lig med -460°F eller -2731°C. Den termiske energioverførselshastighed Alle objekter har en temperatur, som er et mål for deres partiklers gennemsnitlige bevægelse. Den termiske energi et objekt har er proportional med dets temperatur.

Opvarmning og afkøling af dit hjem kan spare dig penge!

Der er intet som at komme hjem til et dejligt, varmt hus på en kold vinterdag. Varmesystemer til hjemmet er kommet langt i de senere år, og der er nu en række muligheder at vælge imellem for at holde dit hjem behageligt. Hvis du har centralvarme, vil din ovn klare det meste af arbejdet, men du kan også overveje en rumvarmer til specifikke rum.
At køle dit hjem om sommeren kan være lige så vigtigt, og der er flere måder at gøre det på. Hvis du har centralt klimaanlæg, vil dit system tage sig af det meste af arbejdet, men bærbare klimaanlæg er også en god mulighed for punktafkøling. Uanset hvilken metode du vælger, skal du sørge for at holde trit med regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at dit system fungerer bedst muligt.

Varmeprisen stiger med 50 % denne vinter, viser rapporten

Udgifterne til varme er noget, vi alle skal betale, men det er det værd! Opvarmning af vores hjem og virksomheder holder os varme og komfortable hele vinteren. Ikke kun holder det os varme, men det hjælper også med at beskytte vores ejendom mod det kolde vejr. Hvis du vil holde dit hjem så varmt som muligt, bør du gøre et par ting i løbet af året for at sikre, at det er ordentligt isoleret. Hvis du har et ældre hus, skal du muligvis udskifte dine vinduer og døre. En anden ting, der ofte overses, er loftet og fundamentet. Når det kolde vejr kommer, vil dit hus varmes hurtigere op og forblive varmere, hvis disse områder er godt isolerede. Det er tid til at komme i gang med alt dette nu, inden det bliver ekstremt koldt udenfor. Lad termostaten stå lidt lavere. Hold den ved 68°F er fint.

4 comments

  1. There are definitely a number of particulars like that to take into consideration. That may be a nice point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you deliver up where an important factor can be working in trustworthy good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, however I’m certain that your job is clearly recognized as a fair game. Both girls and boys really feel the impact of just a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.