Sådan hjælper du en person med et alkoholproblem

Hvis du har en ven eller et familiemedlem, der kæmper med alkohol, spekulerer du måske på, hvad du kan gøre for at hjælpe. Det kan være svært at se en person, du holder af, gå igennem en hård tid, og du føler dig måske hjælpeløs. Men der er ting, du kan gøre for at støtte din elskede og opmuntre ham/hende til at søge behandling. I denne artikel vil vi nævne fem skridt, du kan tage for at hjælpe en person med et alkoholproblem.

1. Tal med vedkommende: Det første skridt til at hjælpe en person med et alkoholproblem er simpelthen at indlede en samtale. Fortæl vedkommende, at du er bekymret over hans eller hendes drikkeri, og tilbyd støtte og forståelse. Lad dem vide, at alle begår fejl, men at det er vigtigt at få hjælp. Det er vigtigt, at du ikke er dømmende i dine sætninger. Tal meget om hvilke følelser du får, ved at se ham eller hende i den tilstand.

2. Tilbyd ressourcer: Tilbyd ressourcer som Anonyme Alkoholikere (AA) eller andre behandlingsprogrammer, som de kan deltage i, hvis de er interesserede i at holde op med at drikke. Måske vil du endda gerne deltage i et AA-møde med dem, så du kan vise din støtte og være der for dem i denne svære tid.

3. Udvikl sunde vaner sammen: Hjælp din elskede med at forhindre, at han eller hun falder tilbage i dårlige vaner ved at udvikle sunde vaner sammen, f.eks. ved at dyrke motion eller tage nye klasser eller kurser. Det kan hjælpe dem med at holde sig beskæftiget og distrahere dem fra at drikke og kan også være en form for støtte for dem.

4. Afskær adgangen til alkohol: Det lyder måske drastisk, men hvis din elskede har svært ved at kontrollere sig selv omkring alkohol, kan det være nødvendigt at fjerne deres adgang til alkohol helt. Tal med ham/hende om dette på forhånd, så I begge kan finde frem til en plan.

5. Tilskynd til professionel hjælp: Alkoholisme er en sygdom og bør ikke behandles letfærdigt. Opmuntre din ven eller dit familiemedlem til at søge professionel hjælp, såsom individuel alkoholbehandling Sønderjylland, for at få en behandling, der er skræddersyet specifikt til hans/hendes behov. Lad ham/hende vide, at du holder af ham/hende og ønsker, at han/hun får det bedre, og tilbyd til at hjælpe på enhver måde, du kan. Læs mere.

191 comments

 1. I was recommended this website through my cousin. I’m not sure whether
  or not this publish is written via him as no one else recognise such specific about my trouble.
  You are incredible! Thank you!

 2. I believe people who wrote this needs true
  loving because it’s a blessing. So let me give
  back and shout out on change your life and if you want to seriously get to hear I will share info about howto make money Don’t forget..
  I am always here for yall. Bless yall!

 3. I simply could not go away your website prior to suggesting that I extremely loved
  the standard information an individual provide to your visitors?
  Is going to be back ceaselessly to inspect
  new posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *