Dette skal du have styr på, når du starter virksomhed

Der er uden tvivl meget, der skal huskes, når man er ved at starte sin egen virksomhed op. Faktisk er der så meget, at det er nemt at glemme noget. Der er en masse dokumenter og papirer, der skal være styr på, men man skal også tænke over det, man faktisk tilbyder kunden. Har du styr på det hele?

Din idé

Når først man begynder at overveje at starte en virksomhed, skal man tænke på, hvad man kan tilbyde sine kunder. Hvorfor skal de vælge dit firma over andres? Det kan for eksempel være, hvis du har et unikt produkt, som du selv har skabt, men oftest handler det om pris, kvalitet eller design. Hvis du har ekstra lave priser, ekstra høj kvalitet eller et meget eftertragtet design, vil kunder typisk strømme hen imod dig. Det kan være en svær balancegang. Du skal gerne være så unik, at du bliver bemærket, men heller ikke så unik, at din målgruppe bliver for indsnævret, så du ikke kan tjene nok.

Materialer og produkter

Derudover skal man tænke på, hvor man får sine produkter fra. Dit produkt bliver formentlig lavet af forskellige komponenter, og de komponenter kommer jo ikke ud af det blå. Der skal sørges for, at de bliver etisk fremstillet, og at de er af ordentlig kvalitet. Derudover bør du også tænke over effekten på miljøet. Det er vigtigt, og det er også noget, der kan tiltrække kunder. Er det ikke et produkt, men en service, du tilbyder, skal der jo også være styr på teknikken og tiltro til de eventuelle ansatte.

Alt det juridiske

Sidst, men langt fra mindst, er der alt det juridiske papirarbejde. Der er mange krav fra lovens side af, når man opretter en virksomhed. Du skal være registreret i alle mulige slags systemer, og det kan godt være lidt bøvlet. Men mange af tingene skal kun gøres én gang, når du lige starter, og så er der styr på dem. Der skal også tænkes på ting såsom CVR nummer og LEI koder. Læs mere her og find ud af, hvordan LEI koder er relevant for din virksomhed.

Hårdt arbejde med passion

Det er hårdt arbejde, når man starter sin egen virksomhed, men ofte betyder det, at der er mere plads til passion. Du får mere frihed, fordi det er dig, der bestemmer. Der er selvfølgelig også en masse ansvar, men er det ikke det hele værd, hvis man arbejder med noget, man elsker?

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.