Få økonomi til at dyrke din interesse

Går alle dine penge til praktiske udgifter som for eksempel husleje, elregninger og forsikring? Der er rigtig mange udgifter forbundet med at opretholde en velfungerende hverdag. Det gælder både, hvis du bor til leje, ejer et hus eller blot det at holde et køleskab fyldt. Det er naturligvis alt sammen udgifter, der er essentielle for en velfungerende hverdag.

 

Men har du overvejet, om der måske er penge, som du kunne bruge anderledes, så de skaber mere værdi for dig? Hvis ikke, så er tiden måske inde til at kigge dine udgifter og prioriteringer igennem, så du kan finde penge til noget, der rent faktisk skaber værdi for dig, hvilket for eksempel kunne være penge eller midler til at dyrke din interesse.

Gode råd til at spare penge

Det at spare penge behøver ikke at betyde havregrød til alle dagens måltider hele ugen eller et iskoldt hjem for at spare penge på varmeregningen. Det kan være noget så simpelt som at tjekke sine abonnementsbetalinger og overveje, om de alle sammen er undværlige eller undersøge billigere alternativer.

 

Du kan for eksempel også spare penge ved at lave en madplan. På den måde kan du strukturere måltiderne således, at du kan købe råvarer ind, som kan bruges i mere end et måltid. Derved slipper du for madspil og for at lave et indkøb til en specifik ret hver dag.

 

Det kan være de mindste ændringer, der i sidste ende giver dig det økonomiske frirum, som muliggør investeringer, der har en større værdi for dig. 

Hvorfor du skal investere i din interesse

Når så du har fundet ud af, at du godt kan undvære den ene streaming-tjeneste, at dit mobilabonnement kunne fås langt billigere et andet sted og at en madplan i sidste ende giver dig flere penge mellem hænderne, så er det tid til at overveje, hvad de penge så skal gå til.

 

Her kunne et udbytterigt forslag være at bruge dem på din interesse. Det kunne være billetter til en fodboldkamp med dit favorithold, noget lækkert garn til dit næste strikkeprojekt eller en røgeovn til at tage din interesse for madlavning til næste niveau.

Fordele ved at prioritere at dyrke din interesse

Hvis du vælger at bruge de opsparede penge, på det du interesserer dig for, så kan det give dig en helt andet værdi, end hvis de blev sløset væk på dårlig planlægning eller uudnyttede abonnementstjenester. At prioritere sin interesse kan skabe værdi ved at det er noget, som gør dig glad, noget du kan glæde andre med, eller noget du elsker at bruge din tid på.

Så kommer pengene til at blive brugt på noget, som du synes er spændende eller noget der gør dig glad. Det kunne for eksempel være at tage til en fodboldkamp med dine venner eller købe en røgeovn og servere udsøgt mad for dine gæster. Alt sammen uden at kontoen går i minus eller aftensmaden resten af måneden er havregrød. Derved går pengene til noget, der aktivt skaber glæde og værdi for dig, i stedet for at forsvinde blandt andre faste udgifter.

2 comments

  1. I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.