Hvad er en future?

Investering i futures

Er du nysgerrig på, hvad der rør sig inden for investeringsverdenen, er du sandsynligvis stødt på begrebet ‘futures’. At handle med futures eller futureskontrakter, som de også kaldes, er i løbet af de seneste år blevet mere populært.

Det er dog ikke alle, der ved, hvad det er, og for mange lyder det en anelse teknisk. Faktum er dog, at det er forholdsvis simpelt at handle med futures, når først man har sat sig ind i det.

Hvad er en futurekontrakt?

En future eller en futureskontrakt er en aftale lavet mellem to parter om at købe eller sælge et underliggende aktiv til en fastsat pris på et fastsat tidspunkt.

Når der handles med futures, er både køber og sælger forpligtet til henholdsvis at købe og sælge det underliggende aktiv på det fastsatte tidspunkt til den fastsatte pris.

Dette er ensbetydende med, at selve overdragelsen af det underliggende aktiv også først finder sted ved det fastsatte tidspunkt. Dette tidspunkt kan være langt ude i fremtiden.

Er du helt grøn indenfor investering, er futures næppe stedet at starte. Omvendt kræver det dog heller ikke en uddannelse som børsmægler at kunne handle med futures. Blot husk at bruge en etableret og velrenommeret mægler og platform såsom Saxo Bank.

Hvilke underliggende aktiver kan indgå i futures?

Oprindeligt stammer futures fra landbruget, men siden den spæde start har futures gjort sit indtog på flere og flere sektorer i økonomien. Først blev det populært i energibranchen, hvorefter det også har gjort seriøst indtog på handel med ædelmetaller.

I dag er det muligt at handle futures med mange forskellige underliggende aktiver. Hvis du vælger at handle hos Saxo Bank, får du adgang til mere end 200 futures fra 23 globale børser, hvilket omfatter aktieindeks, energi, metaller, landbrugsvarer, renter og valuta.

Er ikke for nybegyndere

At handle med futures er ikke for nybegyndere. Har du aldrig investeret så meget som en krone før, er du bedre stillet ved at starte andetsteds. Eksempelvis er det en oplagt idé at starte med at bygge en portefølje bestående af forskellige aktier.

Investerer du dine penge på fornuftig vis, vil du også få bedre styr på din privatøkonomi. Når du har opnået dette, vil du også have mere økonomisk råderum at handle med, hvis du beslutter dig for at kaste dig ud i handel med futures.

Før du begynder disse handler, er det dog vigtigt at sætte dig grundigt ind i, hvilke risici, der er forbundet med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *