Hvad er skrotprisen for en skrotbil?

Den dag hvor du skal skrotte en skrotbil, er du interesseret i at få den højeste og bedste skrotpris, så du kan investere pengene i en ny bil. Men hvor høj en skrotpris du kan forvente at få, kan varierer meget. I denne artikel kommer vi ind på, hvad du kan forvente at få i skrotpris for din bil. 

En skrotbils skrotpris vurderes hovedsageligt ud fra dens vægt, men også ud fra hvor stor en del af bilen, som kan genanvendes. Nogle biler, der stadig har værdifulde dele, vil blive solgt for mere. Det er dog de færreste skrotbiler, som har værdifulde genanvendelige dele.

Sådan beregnes din bils skrotværdi hurtigt

Det er altid en god idé, at modtage forskellige tilbud på din skrotbil, når du skal sælge den til en autoophugger. De fleste autoophuggere bruger dog den samme grundformel, når de hurtigt fastsætter skrotprisen og det absolut laveste beløb, som de kan få din bil til.

For at beregne minimumsværdien af ​​en skrotbil kan du benytte en formel, hvor du ganger bilens vægt med den aktuelle lokale pris for metalskrot:

Bilvægt i tons × Metalskrotpris pr. Ton

Grunden til at det er minimumsværdien, som udregnes, er fordi at selvom nogle biler har dele som kan genbruges, er de fleste skrotbiler ikke i god nok stand til dette. Selvom nogle dele kan sælges, vil autoophuggeren ofte bruge formlen til at beregne den lavest mulige indkomst – dvs. din bils minimumsværdi – de kan få fra din bil.

Det er en stor fordel, at kende denne formel, som giver dig et groft skøn over din skrotbils værdi og beskytter dig mod lave tilbud. Hvis du ønsker at finde den bedste skrotpris for din bil, så kan du modtage 3 tilbud på din skrotbil på Bedsteskrotpris.dk. 

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.