Invester i bæredygtighed kan skabe vækst

Der har de sidste par år været et misbrug af vores klima igennem modeindustrien, som har fabrikeret et overflod af tøj, der snapt er blevet kastet i skraldespanden igen. Det har udgjort behovet for os dødelige, at vi måtte ændre vores damegarderobe hyppigere end andre skifter strømper.

Det medfører at der nu bliver kylet store mængder af baby og junior sengetøj ud, som der var nogen tvivl om kunne have været brugt af andre – noget kommer til Røde Kors, men en overflod direkte i på lossepladsen.

Traditionel bomuld er en vanvittig bebyrdning for vores allesammens klima, da der bruges kæmpe liter h2o i produktionen.

Bæredygtigt tøj er i vækst

Det er betydeligt mere bæredygtigt at få fat i økologisk bomuld i stedet for den traditionelle bomuld, da der benyttes væsentlig mindre h2o i markerne med bomuld og på fabrikken der laver bomulden. Der sprøjtes også betydelig færre sprøjtemidler på markerne og benyttes færre kemikalier i tøjet ved produceringen hos leverandøren. Det er altså både sundt for din babys hud, samtidig med det også er bedre for moder jord.

Bambus vækster som tekstil

Der er kommet en bølge af anderledes materialer de seneste par år, hvor materialet der har slået igennem er bambus. Det vidunderlige ved råmaterialet er, at bambusplanter gror utrolig hurtigt.

Det betyder at du får meget af bambus til fremstillingen. Bambusplanten forbedrer endda jorden som bambusplanten gror i. Det giver gødet jord til at være fremragende som jord til andre afgrøder. Den sår sig selv og gør det, uden brug af vækstere og skadelig kemi.

Bambus kan formå at være en forurener, når det skal nedbrydes af bambus til viskose. Det udleder store mængder vand og kemikalier. Der er heldigvis nogle, som har opklaret den proces. Fx er alt bambusviskose som JBS udvikler fremstillet i et “kredsløb der er lukket”.

Der bliver cirka 95% af alt vand recirkuleret og alle de kemiske midler samlet ind – så ingenting lander i moder jord. Når du fx køber de bambus underbukser du ser fra JBS, er de væsentlig mere bæredygtige end det traditionelle bambusviskose der er produceret hos andre.

Invester i virksomheder der producerer økologisk

Vil du træffe et sikkert valg når du skal købe tøj, skal du vælge at købe økologiske tekstiler – og det må også med fordel være GOTS certificeret, der er en garanti for at det er hele kæden fra start til slut som er tilføjet mange strenge krav.

Køber du økologisk bomuld når du køber tekstiler, går du næppe ned på den gode kvalitet – og tekstil behøver hellere ikke være mere omkostningsfuld, hvis ellers producenten bestiller store mængder nok, nemt kan få de samme priser som konventionel bomuldssengetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.