Nyd perlende dråber fra Pinot Noir  

 En vin er ikke bare en vin. Der findes mange forskellige kategorier og klasser indenfor vin, der blandt vinkendere og vineksperter både kan rangeres i toppen, i midten og i bunden. Der er i den forbindelse etableret diverse vinsmagningsseancer, hvor vineksperterne smager på vinen og dernæst udfylder et udførligt skema med deres sansninger og bud på, hvilke smage, vinen indeholder.

En vin, der af vinkendere og vineksperter bliver anset for at være i topklasse, er den berømte Pinot Noir. Denne kan blandt andet købes på
https://www.jyskvin.dk/pinot-noir.

En ædel druesort

Pinot Noir består af Pinot Noir druer. Den dyrkes især i Bourgogne i Frankrig og er kendt for at være en vanskelig drue at dyrke, fordi den kræver nogle ret specifikke forhold for at blive rigtig god. Der må for eksempel helst ikke være for varmt, der hvor den gror. Denne druesort bliver også dyrket i Californien og New Zealand, som begge steder er naturskønne og solrige.

Smagen fra Pinot Noir bliver beskrevet som liflig viol med mange lags nuancer. Netop fordi den ikke er helt nem at dyrke, bliver der sat ekstra stor pris på den af vinkendere.

Pinot Noir binder mennesker sammen 

Vin kan være det sociale og følelsesmæssige bindemiddel, der binder mennesker tættere sammen ved at skabe en positiv og rar relation mellem dem, når de nyder vinen sammen til noget lækker mad. En lækker og fyldig vin skaber en god følelse i krop og sjæl, når man smager på de intense og lækre smagsnuancer og tilmed kombinerer denne smags-oplevelse med noget lækker og veltilberedt mad.

Når stemningen og trygheden er i top og alle sanser bliver inspireret og stimuleret, er det lettere at åbne op og skabe en god dialog. Det kender de fleste vel til.

En god vin til gode stunder

Vi danskere er verdensberømte for vores koncept om hygge. Det er ikke noget, som andre lande kender til og er et begreb, som altid kræver en vis forklaring. Det er et svært begreb at forklare for nogle, der ikke er vokset op med det, fordi det netop handler om en følelse og en stemning, der er meget subjektiv.

Her kan et godt glas vin over en lækker middag i gode venners selskab være en fremragende opskrift på hygge. Lægger man en varmt indrettet restaurant eller et rart hjem til ligningen, er det top ideelt.  

Tag på en romantisk date med vin

Der er meget romantik forbundet med et godt glas vin. Her kan Pinot Noir vinen med fordel serveres for den udkårne date, hvis man gerne vil gøre et ekstra godt indtryk. Man kan også bede specifikt om denne drue, når man er på restaurant og dermed imponere sin date med sin viden om vin. Og hvem ved, hvor snakken om vinen fører jer hen? Det kan være, at I bliver inspireret til at tale om rejser, om Frankrig, New Zealand eller Californien, hvor I måske allerede har været eller gerne vil hen i fremtiden. Et romantisk eventyr starter måske over en god flaske Pinot Noir.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *