Sådan genvinder du det økonomisk overblik at privatøkonomien

Det kan ske for os alle sammen; En regning hober sig oven på den anden og før vi får set os om, så har vi fuldstændig mistet det økonomiske overblik af vores privatøkonomi. Det er på tide at genvinde dette overblik!

Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd til, hvordan du netop opnår dette. Læs med her hvis du er begyndt at sove dårligt om natten på grund af din økonomi og gerne vil have styr på den igen.

Konfrontér dig selv med tallene

Jo værre vores økonomi bliver, jo sværere er det at konfrontere os selv med tallene på vores bankkonto. Det kan være meget fristende at stikke hovedet i sandet som en struds og ignorere den kontinuerligt forværrende situation. Men det er den sikre opskrift på at ende i store økonomiske vanskeligheder.

Tag i stedet for tyren ved hornene og konfronter dig selv med tallene på din bankkonto. Læg rigeligt med tid af til at du kan gennemgå alle beløbene på din bankkonto og få et overblik over, hvad det præcis er, du har brugt dine penge på i de sidste par måneder.

Skriv alle tallet ned på et stykke papir og lav forskellige kategorier. Disse kategorier kan for eksempel være mad, husleje, sjov og lignende. Dine kategorier vil være en afspejling af, hvordan dit forbrug ser ud.

Når du så har givet alle tallene en kategori, kan du regne ud hvor mange penge du egentlig har brugt på hver af disse kategorier. Og når du er kommet så langt, så må du spørge dig selv, om det virkelig er sådan du har lyst til at bruge dine penge?

Læg en plan

Når du nu har dannet dig et overblik over, hvordan det er du har brugt dine penge indtil nu, så handler det om at lave en strategi for fremtiden. Start med at spørge dig selv om, hvad det at du egentlig gerne vil bruge dine penge på?

Hvis sund kost er meget vigtigt for dig, så er det netop noget du bør prioritere i det budget. Omvendt kan det også sagtens være at du kan leve af havregrød i et par uger, hvis det betyder at du får råd til nogle sjove oplevelser med dine venner.

Lån penge

Det kan nogle gange være nødvendigt at låne penge for at grave sig selv ud af det økonomiske hul, som man har gravet sig selv ned i. Du kan lån billigt gennem forskellige låne forhandler på nettet, eller du kan overveje at tage en snak med din bank.

Før du går i gang med at låne penge er det en god idé at benytte en låne beregner. Med sådan en låneberegner kan du få en bedre fornemmelse af, hvor mange penge det det er du har brug for at låne, samt hvor dyrt et bestemt lån bliver for dig.

Prøv altid at vælge et lån med så lav en rente som muligt. Jo lavere renten er, jo billigere vil det være for dig i længden at optage dette lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *