Sådan kan planlægge en budgetvenlig begravelse

Det er ikke sjovt at skulle planlægge en begravelse. Og det er absolut ikke sjovere, hvis den begravelse er begrænset af et budget. For en begravelse kan løbe op i et ganske anseeligt beløb, hvis ikke man er varsom med sin planlægning.

Heldigvis findes der måder at planlægge begravelsen på, så den også rammer et mere passende budget.

Det kan du gøre

Når du skal arrangere en begravelse og ikke har så mange midler at gøre med, kan du faktisk anmode det offentligt om begravelsesstøtte. Begravelsesstøtte er, som ordet antyder, en mulighed for at få en økonomisk støtte, så du kan arrangere en begravelse, der er ordentlig. Alle fortjener trods alt en smuk afsked og det er vigtigt, at man får sagt ordentligt farvel, da det spiller en stor rolle i forhold til at takle sorgen og komme sig over sit tab.

Når man anmoder om denne begravelseshjælp afhænger den præcise økonomiske støtte af den formue, som den afdøde efterlod – og om den afdøde var gift og dermed en del af en større formue. Ved større formue bliver den økonomiske støtte lavere, da man formoder, at der er flere midler til at håndtere omkostningerne fra begravelsen.

Du kan få hjælp til det hele

Hvis du skal hen at anmode om begravelsesstøtte, kan du bruge en bedemand til at udfylde de dokumenter, der er nødvendige. En bedemand kan hjælpe i både større eller mindre omfang, og der findes mange bedemænd, som tilbyder en pakkeløsning til begravelsen, hvor man får en fast pris at arbejde ud fra, så det er til at budgettere ordentligt.

Derudover kan en bedemand hjælpe med at finde prisvenlige genstande til begravelsen. Det kan f.eks. være ved at hjælpe med at hjemskaffe, kiste, urner, gravsten etc. i en mere retvisende prisklasse.  

På den måde bliver det lettere at klare hele begravelsen og den omkringværende ceremoni, uden at man føler, det bliver et uværdigt sidste farvel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *