Semper babymad eller hjemmelavet babymad?

Der er mange, der starter med at introducere deres baby til babymad ved en alder på ca. 4 måneder. Her kan man lave små smagprøver, og langsomt starte tilvænning til nye smage og ikke mindst konsistensen, som kan tage en del tid for baby at vænne sig til. Når dit barn er 6 måneder kan du begynde at lade smagsprøverne blive til smagsportioner. Fra dit barn er 8 til 11 måneder skulle det gerne være blevet tryg ved babymad, og begynde at få mad skåret i små bidder, som vil gøre det endnu mere spændende. Ved 1 års alderen vil dit barn kunne spise det meste af det, som resten af familien spiser. Der er dog nogle fødevarer man skal undgå, og derudover skal man være forsigtig med brugen af salt.

Semper har et stort udvalg af lækker babymad, som er lavet til forskellige aldre og med forskellige smage. Deres babymad er lavet som rigtig mad men til små mennesker, der er kælet for det og brugt gode råvarer, da dit barn fortjener det bedste.

Når det kommer til babymad, er det uden tvivl en god idé at følge din egen mavefornemmelse, og eventuelt supplere Semper babymad med hjemmelavet babymad.  

Hjemmelavet babymad

Hvis du ønsker at lave din egen babymad, skal du bestemt ikke lade dig skræmme. Det er faktisk slet ikke så besværligt, men der er nogle ting, som du skal vide og være opmærksom på. 

For det første er det en god idé at vælge økologiske varer, da disse er af højere kvalitet, og kommer tættere på de kvalitetskrav, som stilles for færdiglavet babymad. 

Det er vigtigt, at du husker at skylle grøntsager og frugt grundigt, særligt hvis de ikke skal koges. 

Det kan være en vane at salte maden, men det er vigtigt ikke at salte babymad. Hvis du ønsker at tilsætte mere smag, kan du tilsætte børnevenlige krydderier som eksempelvis persille, dild og oregano eller hvidløg. 

Det er bedre med kogt mad fremfor stegt eller grillet, det skyldes meget simpelt, at det er lettere for maven at fordøje. 

Derudover er det en god idé at læse op på, hvilke råvarer som du skal undgå til børn under 1 år. 

1 comment

  1. An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.