Start din egen blog og nå langt

Bloggerverdenen bliver større og større for hver dag. Mange elsker at læse om diverse emner, som bloggere skriver om. Der findes en blog til stort set alle emner, men det betyder ikke at du ikke kan få en successfuld blog. Det gælder blot om at finde et emne der interesserer dig, og derefter fortælle om det, så andre interesserer sig. Bliver din blog populær nok, kan du ende med at tjene penge på det.

Sådan kommer du i gang

For at kunne starte en blog, skal du naturligvis have en hjemmeside. En oplagt mulighed kunne være den danske udgave af wordpress. Det er et yderst nemt system, som sparer dig for meget besvær. Det er gratis at downloade, men du kan godt ende med at betale lidt for webhosting. WordPress er nem at bruge for nybegyndere. Er du ferm til teknologi kan du selv designe tema og andre plugins til din hjemmeside, hvilket vil gøre hjemmesiden langt mere personlig. Det kan også få den til at skille sig ud fra mange andre blogs. Download wordpress på dansk her.

Sådan kommer økonomi ind i billedet

Hvordan kan du så tjene penge på din blog? Det kan du hvis du for eksempel laver en blog om kreative projekter, hvor du enten sælger opskrifter og vejledninger, eller selve produktet. Du kan starte med at bruge bloggen til at vise hvad du laver, og er der nok interesse, kan du tjene på det.

Du kan også lave reklame for kendte mærker, hvis din blog er populær nok. Hvis du for eksempel er en madentusiast, kan du kontakte madrelaterede mærker og produkter, som en weber gasgrill q1000, og lave reklame for den. Mange influencere får tilsendt diverse produkter, som de kan afprøve. Hvis de synes godt om dem, kan de lave en positiv anmeldelse på deres blog.

Husk at betale skat

Uanset om du tjener penge på solgte produkter, eller får gaver gennem reklamer, skal du huske at indberette det til skat. Det er vigtigt at indberette ekstra indkomst, også selvom der ikke er tale om kolde kontanter. Hvis du ikke gør det, kan du risikere at få et kæmpe skattesmæk senere hen. Det vil indebære at du skal betale skatten af beløbet, men også ekstra tillæg og renter. Hvis det bliver bevist at du bevidst har snydt i skat, kan du også risikere en høj bøde. Derfor er det yderst vigtigt, at du er opmærksom på dine skatteforhold, i forbindelse med en salgsblog.

Få hjælp til udvikling af din blog

Hvis du ønsker at vide mere om hvordan du kan udvikle din blog, kan du søge inspiration på diverse WordPress fora. Man lærer meget ved at sidde og lege med siden, men det går ofte hurtigere, hvis man søger hjælp hos andre. Der findes gratis hjælp, men hvis du vil have den gode support, må du betale dig til den. Jo mere din side udvikler sig, desto mere teknisk viden kræver det at ændre den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.