Skab det bedste hjemmekontor

Arbejder du hjemmefra? Så kan det være super gavnligt for dig at have et hjemmekontor. Der er mange fordele ved et hjemmekontor, og du vil kunne komme til at opleve, hvordan du fokuserer bedre, og generelt bliver mere produktiv, end hvis du arbejder fra din sofa.

Derfor skal du have et hjemmekontor

Hvorfor er et hjemmekontor så vigtigt? Det er det, fordi du bliver mere effektiv af det. Sagen er den, at hjernen forbinder bestemte steder til bestemte aktiviteter, så den ved, hvad den skal forvente af sine omgivelser. Den forventer at sove i sengen, at spise ved spisebordet og at slappe af i sofaen og så videre. Det kan blive forvirrende for hjernen, hvis du beslutter dig for at arbejde det samme sted, som du slapper af. Det kan lede til, at hjernen altid er klar til koncentration og arbejde, når du er der, så du ikke kan slappe ordentligt af, eller at den altid er klar på afslapning, så du ikke kan lave noget. Med et hjemmekontor får du tingene fraskilt igen.

Den bedste kontorstol

Hvad skal der til for at have et godt hjemmekontor? Kontorstolen er en af de vigtigste punkter. Det er en siddeplads, du kommer til at tilbringe mange timer i, så det er vigtigt, at stolen passer til dig. Den bedste slags tager højde for din kropstype, vægt og højde, så den passer perfekt til dig. Den skal give dig den rette støtte, så du ikke oplever muskelsmerter og andre problemer, der kan forstyrre din hverdag. Derudover skal den selvfølgelig have den bevægelighed, som du har brug for, så du kan få mest muligt lavet fra stolens komfort, og det skader da heller ikke noget, hvis stolen er justerbar.

Det rigtige look

Derudover skal hjemmekontoret også have det rigtige look; det skal faktisk ligne et kontor. Det kan være fristende at gøre det super hyggeligt og super personligt som resten af dit hjem, men igen, det kan forvirre hjernen. Hjernen har bestemte konnotationer til bestemte stile, og når du betragter en klassisk, professionel kontorstil, forventer hjernen, at det er tid til seriøst arbejde.

Den gode forbindelse

Sidst, men ikke mindst, skal der også være god forbindelse i hjemmekontoret. Det handler om både din mobil og din computer. Selvom du arbejder hjemmefra, skal du formentlig stadig modtage og foretage opkald, så det er vigtigt, at du stadig har et solidt netværk fra dit hjemmekontor. Du skal gerne kunne holde møder både med kolleger og kunder, og det kræver en stabil internet forbindelse, hvis kraft ikke skal undervurderes.

Gør hjemmearbejdet nemmere

Kort sagt; et hjemmekontor gør hjemmearbejdet nemmere. Det adskiller hjemmelivet og arbejdslivet nok til, at det gør en betydelig forskel, det sætter de rigtige forventninger til din hjerne, og det kræver stort set bare et ekstra rum med et godt skrivebord, en komfortabel stol og lidt hurtig internetforbindelse. Du vil nok kunne mærke det selv; der er en stor forskel på, hvorvidt du arbejder fra sofaen af, eller fra et rum, der er dedikeret til arbejdet. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *