Vi skal blive bedre til at være udenfor

At covid-19 skulle være noget positivt, er naturligvis meget svært at argumentere for. Der er da nok heller ikke den store tvivl om, at pandemien har bragt meget dårligt med sig. Nogle af de ting som vi har lært under coronakrisen, er dog uden tvivl også ting, som vi med fordel kan tage med os ud på den anden side.

 

En af de ting som mange nok har fået øjnene op for, er hvad Danmark rent faktisk kan byde på, og ikke mindst hvor dejligt det kan være at være udenfor. Vores børn i børnehaver og lignende er udenfor hele dagen, og det kunne vi lære meget af. Det er sundt at være udenfor, uanset om det er corona eller ej. Den friske luft er godt for vores generelle helbred og er godt for immunforsvaret.

Man kan være ude hele året

 Der er mange, der tilbringer mange timer udenfor om sommeren, men holder sig meget mere indendørs i de kølige og kolde måneder. At man er mere ude, når det er lunt og varmt kan der nok ikke ændres ved. Det betyder dog ikke, at man kategorisk ikke skal åbne sin hoveddør, når det bliver koldt. Der ikke noget der hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Det er naturligvis en kliché, men det er ikke uden sandheder.

Faktisk kan det være enormt hyggeligt at være udenfor, selvom det er koldt. Invester i et bålfad eller et ildsted – du kan finde et her, så kan man lune sig ved det, hvis det bliver for koldt, og hvad er mere hyggeligt end levende ild.

Når man kommer indenfor kan man mærke hvordan blodet strømmer i kroppen, og men bliver varm i hovedet, en fantastisk fornemmelse, hvor man kan mærke friskheden i hele kroppen. Prøv bare at kigge på dine børn, hvis du har sådan nogen, og se hvor meget bedre de sover, hvis de har været udenfor en hel dag, end hvis de har siddet indenfor og lumret en hel dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *