5 bud på træning under Corona

Hvis du, som mange andre, er gået i stå med træningen under Corona, eller måske endda bruger det lidt som en undskyldning for ikke at “kunne” træne, så er det bare om at lette rumpen og komme i gang. Dårlige undskyldninger er der nok af, men at stoppe din træning på grund af Corona er ikke en af dem.

Der findes et hav af alternative muligheder både indendørs og udendørs, så du fortsat kan holde din træning ved lige. Det kan godt være, at du ikke har adgang til fitnesscentrets gode maskiner, men så må du i stedet udnytte, hvad du har omkring dig.

Løb en tur

Du kan starte med at gå en tur eller løbe en tur. Verden ligger frit for dine fødder, i det øjeblik du træder ud foran din dør. Der er altså en masse muligheder for at gå gode og lange ture, eller at løbe langs ruter, der kan motivere dig.

Hvis du starter op igen efter en lang pause, så start stille op. Begynd evt. at gå nogle ture, der gradvist bliver længere og længere, så du får gang i dine fødder og ben. Herefter kan du så gå over til at løbe små ture, du ligeledes kan gøre længere og længere med tiden.

Mountainbike i skoven

Mountainbike i skoven er enormt populært – og med god grund. Det er en let måde at få både motion og frisk skovluft i ansigt og lunger. Det er altså sundt med sundt, og de mange skove rundt omkring i landet kan være spændende at udforske.

Når de mange skove er frie til at dyrke mountainbike, inviterer det også til at tage hen til skove, du aldrig har været i før. Det ændrer terrænet, så du hele tiden bliver udfordret ved nye stisystemer. Desuden kan det være spændende og berigende at opleve helt nye steder, du aldrig har sat dine ben – nåh ja, eller hjul – på før.

Lav dit eget fitnesscenter i haven

Hvis du hverken er til at løbe eller svømme, men stadig har brug for det rigtige udstyr, så er webshop hvor der sælges fitnessudstyr også stadig åbne. Arrangere et sted i haven, eller måske indenfor, hvis du har plads, og invester i de træningsmaskiner, som du skal bruge. På den måde kan du indrette dit hel eget fitnesscenter, som har gratis indgang. – Dog skal du være opmærksom på, hvis du laver et træningsareal udendørs, at det enten står under halvtag, eller at du tager det ind, når det ikke bruges. For ellers risikerer du, at det hurtigt går i stykker. 

Svømme i havet

Danmark er ikke ligefrem anerkendt for at have et højt temperaturniveau i havet. Men selvom det er koldt, så kan man sagtens hoppe i. Faktisk sige det, at hoppe i koldt vandt er sundt, fordi det øger blodgennemstrømningen, og fjerner affaldstoffer i blodet. Og så er det udendørs, hvor man kan holde stor corona-afstand. Så af med tøjet og hop ned i det danske hav.

Hvis du vil svømme baner over længere tid, er koldt vand ingen undskyldning for at lade være. Du kan få en våddragt, der netop vil holde dig varm, mens du svømmer, og så kan du tage alle de baner, du har lyst til, som du måske plejer at gøre i svømmehallen.

Find træningsvideoer på YouTube

Når det er at træningscentrene er lukkede, kan man falde ud af sin rytme i forhold til træning. Men faktisk er der ingen undskyldninger for at du ikke holder træningen ved lige. For der ligger massere af træningsvideoer, udenlandske som danske, hvor du kan få rørt hele kroppen, overdelen af kroppen eller underdelen af kroppen. Du kan finde en video der specifikt træner det du gerne vil have trænet. Så det er bare at gøre plads foran fjernsynet og gå ind på YouTube og trykke afspil! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *