Algebehandling af tag

En af de udfordringer husejer og andet godtfolk står overfor efter en lang og våd vinter, er algefremkomst på fx tage på huset og skur. Hvad kan man så gøre ved det? Det er her algebehandling og rens bliver aktuelt.

Det er selvfølgelig nemt at sige at man bør behandle før belægningerne opstår, men heldigvis er det ikke en handling der ikke kan gøres om. Det er vigtigt at få bekæmpet alger ordentligt, og dette kan godt kræve behandling en til to gange årligt. Alger spreder sig som spore i luften, og har derfor gode muligheder for at komme vidt omkring. Algebehandling af tag kan i de fleste tilfælde gøres uden man skal træde rundt på dit tag, og på den måde risikere at ødelægge taget.

Det at algebehandling af tag virker med det samme, er dog ikke det samme som at du 2 dage efter står med en helt rent tag, men mere et udtryk for at behandlingen – og nedbrydningen af alger er påbegyndt.

Der kan stadig gå flere måneder før det endelige resultat kan ses. Er du den heldige ejer af en højtryksspuler, er det muligt at købe et aggregat specielt designet til netop rensning af tage. Denne kan du så benytte til miljøgodkendt algebehandling af dit tag.

Du bør dog altid være sikker på om dit tag kan klare denne form for algebehandling og rens, da der kan være tagbelægning der ikke tåler højtryksrens. Er du i tvivl omkring hvilken metode eller produkt du skal bruge, skal du altid rådføre dig med fagfolk. Det er også vigtigt at tage stilling til om det er algebehandling eller en fuldstændig rensning af dit tag der er bedst. Det kommer selvfølgelig an på hvor voldsomt taget er angrebet, samt hvad planen for fremtiden er. Skal huset fx have lagt ny tag på, er det ikke vigtigt at få lavet hverken en algebehandling eller tagrens, da huset is agens natur skal rives ned.

Der er stor sandsynlighed for at de fleste vil finde et hus uden alger på taget, mere attraktivt at se på end et hus hvor taget er helt plettet af alger. Det er ikke sikkert det har betydning for hvordan taget er under, men folk ser hvad de ser, og det kan have konsekvenser i forhold til fx en salgssituation. Alger kommer typisk på fugtige overflader og sider, så ud over selve algebehandlingen, er det vigtigt at se på omgivelserne omkring stederne hvor alger fremkommer.

Står der fx træer og drysser? Er der meget skygge? Siver der vand ned fra overliggende etager osv. Alt dette er med til at skabe grobund for algevækst, og yderligere algebehandling vil være påkrævet. Der er ingen lovgivning på området der dikterer at du skal rense dit tag for alger, men der er evidens for at en regelmæssig algebehandling forlænger dit tags levetid med op til flere år. Så lige som at biler, cykler osv. får et eftersyn, er det vigtigt at tjekke dit tag, på både hus og kur, for alger, og kontinuerligt få det algebehandlet.

1 comment

  1. My spouse and I stumbled over here from a different page and thought I might check things out.
    I like what I see so i am just following you. Look forward to looking into your web page for a second time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.