Det trækker op til storm

Værdien af kronen falder samtidig med at inflationen stiger. Alle i landet kan mærke og se at regningerne bliver tungere, og priserne på dagligvare har gjort det svært at fylde køleskabet. I denne måned har vi for første gang i over 40 år en inflation over 10%. Det er et voldsomt tal, og skal man skære det ud i pap, så betyder det at dine 100 kroner sidste år, kun er 90 kroner værd i år. Skylden for den store økonomiske nedtur kan være svær at placere, fordi de sidste to år har været meget turbulente. Vi har haft en Corona krise, som har sendt virksomheder i kløften, hvilket betyder vi må få nogle af vores vare et andet sted fra. Derudover er der en i igangværende krig mellem Ukraine og Rusland, som her i vesten har skabt en stor mangel på gas. Flere europæiske lande er afhængige af den gas som de normalt fik transporterede fra Rusland, fordi det sørgede for at levere strøm til deres befolkning og deres fabrikker. Det betyder at vi i dag betaler en meget høj pris pr. kg. Watt strøm som er nødvendig for at vi kan tænde ovnen og lyset i huset.

 

Skift de gamle vaner ud 

Det er lige nu en tilvænningsperiode, hvor folk skal bevæge sig væk fra gamle vaner, som de ikke længere har råd til. Det kan være vaner som at vaske små mængder tøj flere gange i ugen, og i stedet for at begynde at vaske store mængder tøj en gang i ugen. Skal man se positivt på netop dette eksempel, så betyder det at vi samtidig spare på vores totale vandforbrug. Det negative ved inflationen er selvfølgelig det store økonomiske pres, som rammer den almene dansker. Her er det set at unge og familier bliver nødt til at opsige deres lejlighed, og flytte ind i mindre og billigere ejendomme. Et eksempel viser at en enlig mor og hendes datter, blev nødsaget til at flytte i en campingvogn for at få økonomien til at løbe rundt. Det at regeringen endnu ikke har sat lempninger, altså fjernet afgifterne på el, er et spørgsmål som mange danskere ikke forstår. De langvarige skader vi lige nu udgør på befolkningen og de små virksomheder, kan få store konsekvenser. Man ønsker ikke at alt ender i ragnarok, og at vi bliver nødt til at hamstre i supermarkederne fordi vi er bange for at den høj inflation fortsætter opad.

 

Det bliver spændende at se om den kommende regering vil prøve at dæmpe inflationen, eller om det bliver holdt ud af fokus. Vinteren kan forventes at blive kold for mange, og stearinlys skal holde folks elforbrug af lys nede. Inflationen tvinger folk til at købe brugt i stedet for nyt, så skal man af med en brugt kontorstol, kan det være muligt at få en bedre fortjeneste end for to år siden. 

15 comments

  1. I’m not sure the place you’re getting your information, however great topic. I needs to spend some time studying much more or figuring out more. Thank you for magnificent info I used to be on the lookout for this info for my mission.

  2. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to don’t forget this website and give it a glance regularly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *