Dette aktiv brager frem – er det for sent at købe?

Alle investorer har oplevet, at de føler sig bagkloge. “Jeg skulle have købt Tesla, dengang jeg snakkede om den for nogle år siden.” er noget man hører meget ofte, hvis man snakker med folk, der godt kan lide at investere deres penge.

 

Bagklogskabens lys

Mange gange undlader man at investere i noget, selv om man snakker om det, fordi man mener, at det pågældende aktiv har toppet (læs: ramt toppen af kurven), ellers mener man det er alt for risikabelt. Man siger dog også, at risiko og afkast hænger sammen. Ønsker man et meget højt afkast, som Tesla kunne have givet, så skulle man også have taget risikoen. Er der så ikke nogle aktiver, som du i princippet gerne vil investere i, men du holder dig tilbage? Om nogle få år kan det være, at du tænker de samme tanker, som du gør i dag.

 

Husk den sunde fornuft alligevel

Denne artikel skal ikke opfordre dig til at droppe al sund fornuft, fordi du rent teoretisk kunne have flere penge i dag, hvis du havde købt en bestemt aktie for nogle år siden. Nej, det er meget vigtigt, at du holder fast i dine principper. Du skal blot være klar over, hvorfor du holder dig selv tilbage, og hvad dette kan få af “konsekvenser”. Du skal også være klar over det modsatte: Hvad kunne der ske, hvis du lod være?
Mange vælger at allokere en del af deres portefølje til et bestemt aktiv eller en aktivklasse i stedet for at gå “all-in”, som mange unge investorer gør nu til dags.

 

Bitcoin: Hvor skal vi hen?

Alle snakker om bitcoin, og det er ikke for sjov. Der foregår mange ting i den verden, og ordet bitcoin omfatter normalt også kryptovalutaer generelt. Disse er kendte for at gå hurtigt op og ned. Dette frister mange, men det er måske ikke altid en god idé at investere i disse. Er du dog risikovillig, så kunne du overveje at købe bitcoin. Der er en rigtig god bitcoin investeringsguide på dansk på denne hjemmeside: https://buybitcoin.dk/.

Det store spørgsmål er så bare: Hvor langt skal vi op/ned? Det ærlige svar er selvfølgelig, at det er der ingen – absolut ingen – der med garanti kan sige. Hvis de kunne det, så ville de være meget rige og ikke dele tallene med andre mennesker.

1 comment

  1. Hi! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your blog posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same topics? Thanks!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.