Guide: Sådan finder du ud af, om du har økonomien til at investere

Er CFD'er den rette investeringsform for dig?

Når man bliver præsenteret for de fordele, der opstår, når en investering går godt, kan det være svært at finde en grund til ikke at skulle kaste sig ud i det. Dog er der flere ting, som er vigtige at tage op til overvejelse, inden man springer ud i det og sætter nogle af sine penge på spil. Det handler i høj grad om, at være bevidst om sin økonomi – ligesom små besparelser i hverdagen kan have store positive konsekvenser i det samlede budget, gælder det samme for dine investeringer.

Kend til de forskellige investeringsløsninger – også de alternative

De forskellige investeringstyper på markedet kan kræve nogle forskellige ting af dig som investor. Før du kan sige noget om, hvorvidt din økonomi gør det oplagt at investere eller i stedet kræver, at du venter lidt endnu, kan det være en god idé at sætte dig ind i de forskellige investeringsformer.

Kender du dig selv som investor, ved du også, hvilke investeringsmodeller du kan fungere med, og hvilke du ikke kan. Måske er du fastlåst på én investeringsform, hvilket er ærgerligt, da der findes mange forskellige løsninger på markedet.

Et alternativ til den traditionelle aktieinvestering er CFD’er. CFD står for ”contract for difference” – eller differencekontrakt. En CFD handles på præcis samme måde som en aktie, så har du kendskab til og erfaring med aktieinvestering, vil din første CFD handel ikke være et problem. Det eneste, du skal gøre, er at finde en platform, som gør det muligt for dig at handle med CFD’er. Undersøg din foretrukne platform og find ud af mere om Saxo, når du har tid.

Har du store udgifter forude?

Det kan virke åbenlyst for nogle, mens andre nemt kan glemme det – men har du store udgifter forude, som du ved, at du ikke vil kunne undgå, er det en vigtig ting at have med i overvejelserne, før du laver din næste investering. Hvis du undgår at lade en investering falde sammen med store udgifter, er der også større sandsynlighed for, at din overordnede oplevelse med investeringen vil blive bedre, da du ikke har nogle økonomiske forpligtelser at bekymre dig om.

Afbetaler du på store lån?

Er du i gang med at afbetale på et stort lån eller venter der et forude, er det også et vilkår, som er vigtigt at have med i dine overvejelser om, hvorvidt din økonomi er passende til en investering på det pågældende tidspunkt.

1 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *