Hvad er et ERP system?

Et ERP system er software, som virksomheder anvender. Særligt medarbejdere indenfor administration, økonomi og indkøb bruger programmet. Det hjælper nemlig med at holde styr på fakturaer fra leverandører, der skal betales og fakturaer der skal sendes til kunder. Du kan også sende tilbud og ordrer fra programmet til kunder og samtidigt kan programmet give besked, hvis I mangler at bestille nye varer hjem.

I et ERP system kan medarbejdere også registrere sin arbejdstid, hvis der skal faktureres timer til kunder. Et ERP system som Microsoft Dynamics 365 Business Central kan installeres som en app på smartphones og tablets, så f.eks. medarbejdere hurtigt kan tidsregistrere, bestille nye varer, godkende fakturaer mv.

Et ERP system kan mange flere ting end dem, jeg lige har nævnt. Systemet kan også hjælpe med at få overblik over ressourcer på sager. Hvis man f.eks. skal styre medarbejderes tid og materialeforbrug på opgaver og sager, som skal faktureres til kunder. Programmet kan også hjælpe med at få overblik over, hvad man forventer af udgifter til materialer og arbejdstimer, så man kan give et tilbud til en kunde. Men programmet kan endvidere give dig et overblik, når I er i gang med opgaven og medarbejdere løbende registrerer tid mv. – så du kan se om prisen for kunden bliver højere end det oprindelige tilbud.

Der er også et par ERP programmer, der kan håndtere produktionsstyring, så man kan optimere arbejdsgange i produktionen. Et program som 365 Business Central kan give dig overblik over styklister, kundespecifikke varianter, behovsplanlægning, alternative kostpriser og du kan styre planlægning af produktionsordrer så du får samlet alle varer til et komplet projekt samt specifik rute og komponentliste.

Nogle virksomheder har flere IT systemer, f.eks. et system til bogholderi, et til ressource- og sagsstyring og et andet til produktion eller tidsregistrering. Med et ERP system samler man altså alle virksomhedens arbejdsprocesser i ét og samme system, så medarbejderne har adgang til samme data og viden. Man kan selvfølgelig sætte begrænsninger op for de enkelte medarbejdere, så ikke alle har adgang til at se personaledata, løn, sende fakturaer mv.

Mangler du stadig svar på Hvad er et ERP system? ERP software bliver udviklet hos flere store IT udbydere, bl.a. Microsoft, SAP og Visma. Når du som virksomhed vil købe licenser til ERP software, skal du finde en IT virksomhed, som kan forhandle licenserne. Vil du købe Microsoft ERP licenser, kan du gøre det hos en virksomhed, der er certificeret af Microsoft til at forhandle dem.

Samtidigt er det en klar fordel at finde en virksomhed, der kan hjælpe med at installere programmet og ikke mindst sætte det op, så det passer til jeres forretning. Typisk har man brug for at få rettet udseende på fakturaer, rykkere og ordrebekræftelser. Men måske man også vil se på hvilke forretningsprocesser, man kan optimere ved hjælp af det nye ERP system. Dét kan en konsulentvirksomhed hjælpe med. Der er flere Microsoft ERP leverandører i Danmark, der kan analysere forretningsprocesser med henblik på automatisering og optimering og samtidigt sørge for at programmet bliver sat op og ikke mindst undervise nøglemedarbejdere i at anvende det nye program.

1 comment

  1. I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.