Sådan finder du din næste dygtige sælger

Efterspørgslen på dygtige sælgere er høj i disse tider, og har været det i mange år, lige bortset fra under COVID19 nedlukningen. Tallene fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden er på sit laveste nu siden februar 2020. Er du ude efter at finde en dygtig sælger til dit team, så kan du få nogle gode råd i denne artikel.

 

Det perfekte match

Har du allerede forsøgt at finde den næste sælger til dit team, men uden held, så kan du overveje at få hjælp eksperterne. Virksomhederne som hjælper med rekruttering og headhunting af sælgere til dagligt, har nemlig ofte et rigtigt godt netværk salgsverdenen og dermed gode forudsætninger for at finde dig et godt match. Det vigtige er, at du er realistisk og ikke søger ”den perfekte sælger”, da denne ikke findes. Den ”perfekte” er jo, udover at være urealistisk i en verden hvor de flest er i arbejde, subjektivt. Du kan i stedet kigge på, om kandidaten har forudsætningerne for at glide nemt ind i dit team og evt. udvikle sig til en topsælger i din virksomhed.

Søger du en meget konkret profil, som fx en sælger med ingeniørbaggrund, 10+ års erfaring med salg osv., så bør du evt. overveje headhunting.

 

Hjælp til rekruttering eller headhunting

Der er rekrutterings- og headhunting-bureauer som fx www.dedikation.dk, som netop er specialiserede i at matche salgsprofiler med virksomheder. Selvom om du søger hjælp hos et bureau, kan det stadig blive en svær proces, da det drejer sig om mennesker. Selvom du fx finder den rette kandidat, er der jo ingen garanti for, at kandidaten har det på samme måde med teamet. Og så er det nok ikke helt den rette kandidat alligevel. Det handler derfor om at finde en person, som forholdsvist ubesværet kan integreres i det bestående team, som vedkommende bliver en del af. Magien kan derefter ske ved udviklingen af sælgeren og dennes gradvist forhøjede kendskab til virksomhedens produkter og services mm.

1 comment

  1. Simply want to say your article is as astonishing. The clarity in your post is just nice and i could assume you are an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the rewarding work.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.