Kan du huske de klassiske julekalendre?

Gennem tiden er der blevet lavet mange julekalendre, og det er en tradition, vi i norden holder fast i. Faktisk er det en nordisk tradition, og det er ikke noget, man fx kender til på den anden side af Atlanterhavet. Det er altså en unik tradition, som de fleste hygger sig med hver eneste december – uanset om det er en helt ny julekalender, om det er en genudsendelse af en ældre klassiker. Det kan nemlig noget helt særligt, når man skal følge med hver eneste dag i løbet af december, og det er netop også en daglig tradition blandt julens mange andre traditioner.

De klassiske julekalendre skaber minder om en gammel tid og et levet liv

De gamle klassikere er en gengivelse af en tid, der har været. Særligt for voksne, kan der være en masse nostalgi forbundet med at se julekalendre. Den første Nissebanden er et eksempel på en julekalender, som mange voksne i dag husker tilbage på med glade minder. Det kan være, at den minder om barndommen, da de fulgte spændt med i nissernes eventyr. De kan måske endda huske de forskellige personer, stadig synge med på sangene og bare hygge sig med alt det nostalgi, der er forbundet med julekalenderen.

De velkendte sange man kan synge med på

I mange af de gamle julekalendre, som fx Jul i Gammelby, er der hyggelige sange, man kan synge med på. De har set sig fast helt tilbage fra da man fulgte julekalenderen første gang. De mest populære sange har da også fået sit eget liv via radioen, hvor de hvert år bliver spillet flere gange hver eneste dag i december. Der er altså mange gode grunde til at se julekalender hvert år, og alene traditionen omkring det samt nostalgien kan varme helt ind i hjertet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *