Skab hygge med lysene i hjemmet

De fleste danskere går meget højt op i at skabe en hyggelig følelse i boligen. Det er blandt andet noget vi kan gøre gennem de lys vi har i boligen og hvordan vi dekorere disse lys. Læs med her for at se hvordan du nemt kan skabe mere hygge omkring lysene i hjemmet uden at det koster dig alverden.

Brug lanterner

Det kan være en god ide at køb lanterne, hvis du gerne vil skabe lidt mere hygge omkring lysene i hjemmet. Det er meget hyggeligt med levende eller et falsk lys inde i sådanne lanterner. Det giver et helt særligt udtryk til din boligindretning og til lyset.

Det er populært at benytte lanterner ude på terrasser og balkoner og lignende. Det kan man med fordel også gøre. Men det kan også være en god idé at hive det med ind i stuen. Det kan faktisk også være meget hyggeligt at gøre tingene på denne måde.

Det gode ved lanterner er, at man dermed kan sætte levende lys ind i dem uden at man skal være bange for at kæledyr eller børn kommer til at vælte disse levende lys. De er nemlig lukket bag en skærm og kan derfor ikke pilles ved. På den måde er det altså meget sikkert at bruge lanterner og det kan give en rigtig hyggelig stemning, når det begynder at blive meget mørkt udenfor.

Hvilken pærer har du i lamperne derhjemme?

Det er også en god idé lige at kigge lidt på, hvilke pærer om man egentlig har i alle lamperne derhjemme. I dag kan man få fat i nogle glødepærer, som giver et meget hyggeligt skær. Og man kan omvendt få fat i nogle af glødepære, som giver et meget kraftfuldt skær. Der er ikke nogen af dem, der er bedre eller værre end de andre.

Det er for eksempel meget rart at have et meget skarpt lys ude i køkkenet eller lignende, så man kan se hvad man laver. Her er det meget vigtigt at man virkelig kan se tingene, da man trods alt ofte tosser rundt med skarpe knive og lignende.

Men omvendt kan det være meget hyggeligt, hvis man har nogle mere hyggelys inde i stuerne værelserne og lignende. Her er det ikke nær så sjovt at have skarpe pærer og det er heller ikke nødvendigt, at vi har så kraftfuldt lys herinde. Det er meget mere hyggeligt, hvis man har et blødt lys, som giver et meget blidt skær. Det er noget du skal overveje meget kraftigt, når du går i gang med at købe glødepærer.

Tag eventuelt at kigge rundt omkring i din bolig lige nu og se, hvilke pærer du har i dine lamper. Måske det er på tide at vælge nogle nye?

Levende stearinlys og der

Det er naturligvis også meget vigtigt at have levende stearinlys her og der. Det er også noget du bør overveje at få, hvis du rigtig godt kan lide at have hyggelys derhjemme. Det kan skabe en meget hyggelig stemning.

Husk dog at have sikkerheden i orden og at sørge for, at børn og kæledyr ikke kan ramme ind i dine levende stearinlys.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.